Gyűjtésre fel!

Elérkezett az a pont a felkészülésben, amit én már nagyon vártam: elkezdjük összeszedni azokat az adományokat, amiket kiviszünk magunkkal a nagy útra. Mert ha esetleg még ezt nem mondtam volna, vagy valaki most kapcsolódik be, annak elmesélem, higy a világ legszegényebb országain keresztül fogunk kocsikázni, ahol igazság szerint az ég egy adta világon mindenre szükség van. Néhány hete kaptuk meg a hivatalos levelet arról, hogy hova megyünk pontosan, és hol várják a segítségünket.

Idén a B2 (budapest-Bamako) 3 falut, egy fogyatékos gyerekeknek épülő iskolát (mondanom sem kell, ez különösen szívem csücske), egy ifjúsági oktató központot, egy épülő gyerek könyvtárat, és egy ingyen klinikát támogat. Ezt úgy kell elképzelni, hogy az indulók összegyűjtenek, amit csak tudnak, majd az Afrikai Magyar Egyesülethez eljuttatják ezeket, akik szortírozzák, és felteszik egy teherautóra. Emellett igyekszünk a mi saját kocsinkban is vinni apróságokat, de hozzánk azért nem sok minden fér be, még úgyse, hogy a fiúk rám parancsoltak, hogy ne luxus utazásra készüljek, tehát kb. 1 táskányi cuccot vihetek….ez azért kihívás lesz, de még van egy kis időm kitalálni, hogy hogy leszek meg a kisestélyim nélkül. J

 Kamionok adományokkal

Visszatérve az adományozásra. „Ősbamakisták” meséltek arról, hogy miként szokták egyénileg átadni az adományokat: nem szabad ugyanis csak úgy önkéntesen eldönteni, hogy egy faluban kinek mit adunk, hanem az ottani főnöknek kell átadni, aki pontosan tudja, hogy melyik családnak mire van szüksége. Nem véletlen az se, hogy a nagyobb adományokat bár lekövetjük, sőt akár jelen is lehetünk (és mi szeretnénk is ott lenni), de nem mi osztjuk szét, hanem azok, akik ismerik az ottani helyzeteket.  A falvak, amelyeket támogatunk Szenegálban, és Bissau Guineában lesznek. Állítólag itt vendégül fognak minket látni egyébként, és ezt a vendégszeretetet viszonozzuk az ajándékokkal. A kamionok nem tudnak bejönni, ezért ide mi magunk visszük az adományokat…ha jól értettem a levélből.

Gyűjtögetünk ezerrel

A szellemi fogyatékos gyermekeknek épülő iskolában leginkább játékokra, és oktatási felszerelésekre lesz szükség, míg a Bissauban működő keresztény alapítványnál inkább software-ket, írógépeket, hangszereket, és szintén bármilyen tanfelszerelést szívesen vesznek. Itt egyébként szegény gyerekeket és fiatalokat oktatnak számítástechnikára, gépírásra, zenére. A szervezők terve még, hogy Bissauban egy klinikát vagy egy ingyenrendelőt is támogatunk, és azt kell hogy mondjam, hogy ide mi is készülünk egy nagy dobással! De ez még egy picit maradjon titok, ugyanis gőzerővel folyik éppen a szervezése, mondom ha már tuti!

Emellett az összes ismerősünk, barátunk, és valamennyi szerettünk hetek óta gyűjtöget, és szép lassan kezdik beszállítani hozzánk a kisebb nagyobb csomagokat, amiket január elején mi elviszünk az Afrikai Magyar Egyesülethez. A lényeg viszont az, hogy ehhez az akcióhoz bárki csatlakozhat. Ha úgy érzed, hogy szívesen küldenél velünk néhány apróságot, akkor kérlek keress meg minket a Facebook oldalunkon keresztül. Tanfelszerelések, számítógépek, szerszámok, varrógépek, írógépek, hangszerek, bicikllik, játékok, gyerek ruhák, de akár orvosi eszközök is jöhetnek, vagy bármi, amiről úgy gondolod, hogy még használhatóm és valaki örülne neki több ezer kilométerrel odébb is. Pontosan tudom, hogy ilyenkor karácsony tájékán mindenki kér, és talán egy idő után csömöre lesz az embernek mindettől, de még maradt egy kis ruhád, amit a gyerek utál, pedig szerinted még jó állapotban van, akkor kérlek gondolj ránk. Írj, és mi még a szállítását is megoldjuk 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.