A Lidl lett a befutó, juhéééj!

Hivatalosan még nem vételeztük át azt a gyönyörűséges autót, amit kb. 2 hete bemutattam nektek, de mi már találkoztunk vele. Bizony, újfent volt egy jó hangulatú kis fotózásunk a Blikk Nők számára (amiben mellesleg ma jelenünk meg), és ekkor körünkben üdvözölhettük ŐT is. Azt kell mondanom, hogy mikor beültem, kicsit megriadtam, és csak annyit kérdeztem Gábortól: ezt én fogom vezetni? Ellentmondást nem tűrő hangon annyit válaszolt: te! Félre értés ne essék: nem szállt inamba a bátorságom, csupán most lett igazán valóságos….vagy még most sem. Azt hiszem majd csak akkor hiszem el, ha már ott vagyunk… vagy még akkor is csipkednek majd a srácok.

616594_445451128846845_271702554_o

Nos, múlt héten volt a készülődés következő fontos állomása: le kellett adnunk a vízumkérelmeket. Mondanom sem kell: nem ment egyszerűen. Utolsó pillanatban jöttünk rá, hogy Viktor (operatőr) útlevele nem lesz érvényes a Bissau Guinea-i belépéstől számított 6 hónapig, pedig ez feltétele a vízumnak. Én nem szóltam, szóval csak magamra vethetek…

Papírok, de utálom….

Mindegy, úgy voltam vele, hogy úgyis megoldjuk, szépen Gáborral kettecskén elmegyünk a Bamako irodába, és majd ott mindent elintézünk. Az ügyintézés napján azonban reggel csörgött a telefonom, és Évi volt az irodából, aki minden ügyes-bajos dolgunkat intézi: „Adri, van egy rossz hírem: te nem tudsz bejönni hozzánk, ugyanis elromlott a lift, ami felhozna a 4-re… a 3.-tól lépcső van.” Azon röhögtem magamban, hogy Afrikában azért lesz ennél nagyobb gondunk is. Így hát irány az iroda, fel a 4.-re, ami azért nem volt egy könnyű menet Gáborkának…ilyenkor ugyanis fog, és felhúz a lépcsőkön….ahogy azt teszi minden más férfi ember is, ha ilyen akadályba ütközünk, és bizony még mindig nem sikerült az álomsúlyomat, a 48 kg-ot elérni, ezért szegények…hát na, nem irigylem őket ilyenkor. De lelkesek, és visznek, amiért azért eléggé imádom őket! Szóval fel a 4.-re, ahol némi vitatkozás után sorra is kerültünk, majd kevésbé örültünk, ugyanis kiderült: Viktor vízumait nem olyan könnyű elintézni, ha kicsúszunk a közös ügyintézésre meghatározott időből. Többek közt azért, mert pl: itthon nincsen Mauritán nagykövetség….indulhatott a nagy szervezkedés, végül tegnapelőtt kiderült, hogy az első körön átcsúsztunk, papírok leadva. Most várjuk a vízumokat, és bízunk benne, hogy mindenkié meglesz.

Az oltások is megkezdődtek

Még a szerdai ügyintézés után el akartunk menni oltásokat beadatni, de persze nem értünk oda, így ez eltolódott péntek reggelre. Mivel rohanós napom volt, gondoltam nem szervezem szorosan össze magam a srácokkal, ha tudnak jönnek velem 9-re a Nemzetközi Oltóközpontba, ha nem, akkor mindenki megoldja magának….én is. Így is lett: 9 előtt valamivel csörgött Gábor barátom, hogy ő bizony nem ér oda, Viktor viszont igen. Először is már az kihívás  volt, hogy a környéken hol parkoljak, ahonnan verdával be tudom venni az épületet, de később kiderült: ez volt az nap a legkisebb gondom. Amint odaértem ugyanis, megláttam, hogy mindenhova lépcső vezet.

Megmondom őszintén, hogy Viktort még nem ismerem annyira, hogy rábízzam magamat, ezért nem kértem meg, hogy bárhova is cuccoljon fel, gondoltam, egy egyészségügyisekkel teli épületben csak megoldják valahogy. Hát így is lett: kb. fél óra várakozás a hidegben, majd séta a következő épületbe, és végül 3 asszisztens néni hathatós segítségével sikerült a dokinak (aki Kautzky Armandra emlékeztetett mellesleg), szóval neki beadnia a négyféle oltást. Kettőt balba, kettőt jobba. Közben készült rólam nagyon cuki kép is….na, jó, inkább riadt és vicces, ezért ezt az eseményt most nem képesíteném meg. Végül megkaptam mindent, fiúk a héten intézik a sajátjukat. Újabb pipa.

Pénteken pedig elkezdték a támogató cégünk logóival felmatricázni a kocsinkat…ja , mert hogy azt nem mondtam: megvan a cég, aki hisz bennünk! 😀 Háromszoros hurrá a Lidl-nek! :)) Mindenben segítenek, és állítólag imádták az ötletet, szóval mostantól, ha egy Lidl feliratos pajeroban pici szőkét láttok, na az én vagyok! :))

 

210302_454257434632881_561316782_o 337221_453437281381563_1627113463_o

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.